Odstranjevanje glivic z laserjem

Glivice na nogah so pogosto razširjena okužba kože in nohtov na stopalih. Odstranjevanje glivic z laserjem je napredna možnost odstranjevanja te težave, saj je je treba zavedati, da glivice niso le neestetske pač pa nevarne za zdravje, saj je tako prizadeto stopalo dovzetno za nadaljne infekcije, slabšo imunskom infekcijo, poleg tega pa vir okužbe za druge ljudi.

Pri glivični okužbi nohti najprej spremenijo barvo- najpogosteje jo na začetku opazimo kot rumenkasto zabarvanje na konici, kasnejen pride še do spremembe v strukturi nohta, ki postane krhek, zadebeljen in deformiran, poleg tega pa okužbo spremlja tudi neprijeten vonj. Ker zdravljenje glivic na klasičen način- z lokalnimi protiglivičnimi sredstvi- traja več mesecev preden dosežemo izboljšanje stanja, se je več pozornosti usmerilo v odstranjevanje glivic z IPL (lasersko svetlobo). Ta metoda ima številne prednosti pred klasičnim načinom zdravljenja:

  • večja prepustnost IPL svetlobe v nohtno ploščo
  • terapija je varna brez stranskih učinkov
  • učinkovitost in doseganje hitrih rezultatov
  • vpliv na hitrejšo obnovo nohta

Postopek odstranjevanja glivic z IPL laserjem obsega tri korake:

  1. pregled stopal in oceno potrebnih terapij
  2. izvedbo pedikure- brušenje nohtne plošče ter čiščenje nohtnega kanala
  3. izvedbo postopka laserskega odstanjevanja glivic, ki enakomerno pregreje in osvetli noht z IPL svetlobo, ki povzroči odmrtje glivic in stimulira imunski sistem za naravno obnovo nohta.
odstranjevanje glivic z laserjem

Število terapij se razlikuje od stopnje prizadetosti nohta- za začetno stanje zadostujejo 3-4 terapije, za napredujoče oblike pa več. Odstranjevanje glivic z laserjem povzroči takojšnje poškodovanje glivic, vendar se prizadeti videz nohta odpravi šele, ko zdrav noht preraste obolela mesta. Terapija z IPL svetlobo traja nekaj minut in se občuti kot rahlo zbadanje na mestu, kjer svetlobni blisk presvetli noht.

Za uspeh terapije odstranjevanja glivic z laserjem je treba dosledno upoštevati navodila kozmetičarke za vsakodnevno skrb za noge doma, ki jih boste dobili ob prvem obisku pri nas in ob nadaljnih terapijah.