Nega najstniške kože Afrodita

Vsako življenjsko obdobje zahteva svojevrstno nego kože. Najstniška leta so običajno tista v katerih se zaradi dozorevanja kože večina prvič sreča s potrebo po profesionalni negi. Zaradi vpliva hormonskih sprememb, ki se odvijajo v tem času, se koža začne spreminjati iz nežne otroške kožice v kožo odraslega- žleze v koži začnejo proizvajati več sebuma, kar pogosto povzroči mašenje lojnic in posledično pojav ogrcev in aken. Z redno nego kože obraza v salonu in pravilno nego doma lahko pojav teh neželenih znakov adolescence močno zmanjšamo ali povsem odpravimo.

Pri negi obraza v salonu najprej opravimo pogovor z uporabnikom in analizo kože, da določimo tip in stanje kože ter naredimo načrt dela. Nego obraza začnemo s površinskim čiščenjem nečistoč, kot so sebum, nečistoče iz zraka in ostanki kozmetičnih izdelkov. Nato sledi površinsko luščenje odmrlih kožnih celic s pilingom, ki ga izberemo glede na stanje kože, temu sledi ogrevanje kože z vapozonom, saj se pore ogrete koze odprejo in tako je možno začeti z globinskim čiščenjem ogrcev. Izvajamo ga strojno z ultrasonicom ali ročno- odvisno od stanja por. Pomembno je poudariti, da vnetih aken ne stiskamo pač pa jih tretiramo z ustreznimi kozmetičnimi izdelki. S stiskanjem lahko namreč stanje aknaste kože še močno poslabšamo, saj obstaja velika verjetnost, da bo prišlo do širjenja te bakterijske okužbe na ostale dele obraza. Globinskemu čiščenju sledi nanos ampule za zmanjševanje pretirane aktivnosti lojnic, na katero nanesemo še masko s katero kožo pomirimo in zožimo pore. Sledijo še masaža obraza, toniranje in nanos ustrezne kreme.

Nega_najstniske_koze_kozmeticni_salon_pedikos

Poudariti je treba, da en obisk kozmetičnega salona ni dovolj v boju proti nečisti koži- zelo pomembno je redno globinsko čiščenje v salonu za preprečevanje njihovega nastanka in uporaba ustreznih kakovostnih kozmetičnih izdelkov doma.