Klasična nega obraza Afrodita

Potrebe naše kože se med seboj močno razlikujejo, zato je pomembno, da ste kot uporabniki nege obraza seznanjeni z informacijami o svojem tipu in stanju kože, saj so to ključne informacije za načrtovanje kakovostne nege obraza v salonu in v vsakdanjem življenju.

Pri klasični negi obraza se osredotočamo predvsem na globinsko čiščenje, saj je le temeljito očiščen obraz kakovostno pripravljen na sprejem aktivnih učinkovin iz kozmetičnih izdelkov.

 

Nego obraza vedno začnemo s posvetom in analizo kože, da določimo lastnosti in potrebe kože ter načrtujemo potek nege. Pred tem opravimo površinsko čiščenje, da z nje odstranimo sebum, ostanke kozmetičnih izdelkov in sledove onesnaženja iz zraka. Naslednji korak je luščenje koze s pilingom, da odstranimo odmrle kožne celice in pripravimo obraz na naslednji korak- ogrevanje s paro, pri katerem se pore na obrazu odprejo. Globinsko čiščenje izvajamo strojno z ultrasonicom ali ročno- odvisno od globine in obsega ogrcev. Po globinskem čiščenju sledi nanos kozmetičnih izdelkov, ki izboljšajo stanje- odvisno od potreb vsakega uporabnika. Ob tem koraku lahko uporabimo tudi dodatne postopke- ultrazvok, diamantni piling, toplo-hladno kladivo, visoko frekvenco ali galvanski tok. Nego zaključimo s primerno masko, masažo ter kremo.

Klasična nega obraza Afrodita

Priporočamo nego v rednih intervalih, saj je pomembno, da je tako izpostavljen organ kot je koža obraza redno očiščen in pripravljen na boj proti notranjim in zunanjim vplivom. Dodatno je pametno razviti dobre vsakodnevne navade za nego doma, saj so pravilno čiščenje, toniranje in nega pomemben korak v boju proti znakom prezgodnjega staranja.